Budakeszi Sportrepülőtér

 

Budakeszi Sportrepülőtér


 

A belvárostól mindössze 20 percre található Budakeszi sportrepülőtér aktív kikapcsolódást kínál mindazoknak, akik tartalmas időtöltésre, vagy akár csak egy hétvégi sétarepülésre vágynak.

A Budakeszi sportrepülőtér szolgál otthonául az 1930-ban alakult MÁV Repülőklubnak, mely azóta is a magyar repülősport élvonalában tevékenykedik a vitorlázó repülés területén.

Az egyesület megalakulása óta a mai napig is a MÁV nevét viseli, melynek egykoron a támogatását élvezte.

Az első repülőtér a Farkas-hegyen a budai hegyek Csiki-hegyek nevű vonulatai között volt. Helyét az 50. évfordulón a hegyen felállított emlékmű és a Szekrényes csúcsán ma is meglévő katapult jelzi.A technikai haladás szükségessé tette a nagyobb, sík repteret, így a Farkas- hegyen működő klub megépítette, majd 1957-ben megnyitotta a biai földeken a jelenlegi repülőteret.

Az első hangárt a Repülőklub építette 1957-58-ban. A MÁV Repülőklub egyesület 1989-ben önálló társadalmi szervezetté alakult a MÁV-hoz immáron csak hagyománytiszteletből kötődik nevéhez.

A klub repülőgép-parkja igen változatos. A paletta az utasrepültetésre is alkalmas kétüléses oktató-kiképző repülőgépektől a gyakorló gépeken át a nagyteljesítményű vitorlázó-repülőgépekig tart.

 Az egyesület és a tagok célja természetesen ma is a sport és a kiképzés, utánpótlás nevelés (az évek során fiatalok ezrei ismerkedtek meg a repülés szépségeivel), versenyzés, hazai és nemzetközi sportkapcsolatok ápolása.

Az egyesületi repülőnapok, céges rendezvények lebonyolításával is foglalkozik, mindemellett a sportrepülést is népszerűsítik.

Igyekeznek lehetőséget adni, hogy jól érezzék magukat a repülőtéren, illetve akik ezt a sportot nem teljes odaadással szeretnék végezni, hanem esetleg családtagjaikkal, barátaikkal közösen tartalmas időtöltésre, vagy akár csak egy hétvégi sétarepülésre vágynak.

 Utasaink kétüléses vitorlázógépekben, felkészült oktatók közreműködésével, első ülésből kaphatnak ízelítőt a motor nélküli repülés szépségeiből. Jelentkezni a helyszínen, a MÁV Repülőklubnál lehet.

Motoros repülővel előre egyeztetett időpontban lehet repülni, gépkapacitástól függően több (2-30) utasnak is, az ország bármely pontjára.


A repülni vágyókat a Budakeszi (Farkashegyi) repülőtéren várják szeretettel!
Budakeszi Sportrepülőtér

MÁV Repülőklub

2092 Budakeszi, Farkashegy 11.

Tel: +36-30-545-8565

www.mavrepuloklub.hu

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.